Tortoise – It's all around you

Way back in 1996 was ondergetekende nog jong knap en wild. En bestond de indierock nog uit 3 minuten liedjes met een kop en een start, een solo en een gekwelde zanger. Maar toen kwam daar zo ineens Tortoise met de plaat Millions now living will never die. En mijn wereld stond even stil. Prachtige instrumentale rock, met koppen, starten, solo’s en vooral geen gekwelde zanger. Maar goed gespeeld, afwisselend en niet beperkt tot 3 minuten. Het was, voor mij althans, het startsein voor een duik in de post-rock met als hoogtepunten Explosions in the Sky en A Silver Mt. Zion (met diverse aanhangsels). Echter, Tortoise bleef ook onverdroten platen maken, al zijn de heren niet echt superproductief. Want met It’s All Around You zijn we 8 jaar en drie platen verder. En we horen dat er in die 8 jaar veel veranderd is. Daar waar collega post-rockers bedreven zijn in het langzaam opzetten van zware gitaarmuren zijn de heren van Tortoise een andere, meer jazzy richting ingegaan. Waardoor het geluid wat lichter geworden is. En wat mij betreft ook wat minder interessant. Niet dat het slecht is is, integendeel zelfs, er wordt echt goed gemusiceerd, maar het wordt nooit echt spannend. Het is een zondagochtend jazzrock plaat geworden en dat is nu net wat ik niet wil van een post-rock gezelschap. Want het mag best kietelen, maar moet niet jeuken. En dat doet het nu…

File: Tortoise – It’s all around you
File Under: post-rock voor loungers
File Audio: [ It’s All Around You ][ The Lithium Stiffs ][ Stretch ][ By Dawn ]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven