Cerberus Shoal – Bastion of Itchy Preeves

Ik heb het even na gekeken en wat ik dacht klopt. We vervelen de lezers hier nogal eens met de term post-rock. Dat komt natuurlijk vooral ook doordat de schrijvers hier post-rock leuk vinden. Dat is het ook natuurlijk, maar het probleem met post-rock is dat er zoveel van die post-rockbandjes zijn. En bijna allemaal maken ze goede muziek zo ongeveer in hetzelfde straatje. Briljant zijn er daarentegen maar een paar, en die worden veelvuldig nageaapt. Soms bijna beter dan de originelen, zelden hemeltergend slecht. Cerberus Shoal maakt dus ook post-rock. Hoho, nu niet gelijk verder zappen! Cerberus Shoal pakt het namelijk wel heel ander aan! Deze vorm van post-rock heb je namelijk nog niet eerder gehoord schat ik zo in. Deze hardwerkende (bekijk dat tourschema!) band uit Boston mixt de traditionele post-rock namelijk met veel folkinvloeden en ideeën uit oosterse contreien (India / Midden Oosten) en Afrikaanse muziek. Voeg daarbij de veelvuldige referenties aan een ouwe heer als Beefheart en je weet dat je op Bastion of Itchy Preeves verre van standaard post-rock voorschoteld krijgt. En dat is wel zo fris, vernieuwend en neigend naar briljant, in dit aardig uitgekauwde genre. Helemaal nieuw is Cerberus Shoal overigens niet. Integendeel, ze bestaan al sinds 1994 en schijnen zelfs Nederland al eens aangedaan te hebben. Hopelijk brengt hun drukke tourschema dit eigenwijze ensemble ook snel weer naar ons kikkerlandje. Ik sta vooraan. Sta jij naast mij?

File: Cerberus Shoal – Bastion of Itchy Preeves
File Under: post-rock, maar dan anders
File Audio: [ zeven tracks hier van ouder platen ]

Een reactie

  1. Rob Ton

    Deze muziek doet me denken aan Kurt Weil, Amon Duul II, Can, Art Bears/Henry Cow, Hauser Orkater, David Thomas en (nou ja vooruit) sommige oude nummers van Roxy Music.
    Bijna allemaal muziek die meer dan 30 jaar oud is. Dus om dit nou “POST”-rock te noemen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven