Krang – Aait (1)

Aait is het tweede album in dialect dat Krang uitbrengt en als ik me niet vergis hun zevende in totaal. Dat laatste is een mooie score zullen ze gedacht hebben, want het droeve bericht kwam vorige week dat ze er mee stoppen. De geruchten gingen al langer en met twee successieve klappers als Gluut en Aait achter de rug betekent het wat mij betreft stoppen op het hoogtepunt. Een aantal songs – ik herinner me vooral “Oost” en “Gait” – speelde André Manuel solo al. De eerste is een ode aan het oosten van het land met al z’n kleinheden en grootsheid ([Oost:] “das niemand honger en iederene dorst”) en de tweede een soort mix tussen Oerend Hard en de Krang-standard “Kraaien”. Alle bekende thema’s komen terug: de maatschappijkritische grimassen, de verwijzingen naar hedendaagse gebeurtenissen (“En was ie nit den nudist toen met Maxima/ Doar schuf de gemeente Videla veurop”. Uit “Feest”) en verhalen van kleiner en groter leed en genoegen. Bang voor experimenten is Krang nooit geweest en ook Aait staat weer vol met de rare ideeën en invallen die Krang ook live zo’n geweldige band maakte. Op het hoogtepunt stoppen is een grootse stap, maar ik kan niet nauwelijks wachten op André Manuels volgende idee. Naar verluidt een boek, maar dat zullen we zien. Hij gaat in elk geval door. Aait vedan.

File: Krang – Aait
File Under: Aait vedan, maar niet als Krang

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven