The Inaxy – Breaking Horizon (EP)

Breaking Horizon is The_Inaxy eerste echte EP, na twee demo’s. De band barst bijna zijn voegen van ambities. Ze zijn ook bijna letterlijk uit hun voegen gebarsten afgelopen najaar, want er is nogal geschoven in de line-up afgelopen najaar. Het toevoegen van een extra gitarist is een goede zet geweest, want de gitaarpartijen die op de EP staan vergen vast te veel van een op het podium. Vocaal zit het niet helemaal snor. De leadzang is prima voor elkaar – type melodieuze emo, maar de tweede zanglijn – type brulboei – is net als de praatstem in het afsluitende “Meaningless Memories” echt ver onder de maat. Die brulboei moet beter, want irriteert bij veelvuldig draaien. Dat is jammer, want deze zou de muziek namelijk wel een meerwaarde kunnen geven. Goed. Tot zover het slechte nieuws. Nu het goede! De muziek van The_Inaxy is namelijk niet beneden de maat, maar zou net wat strakker mogen. Goede ideeën zat. Ze pikken wat mee uit het hele straatje dat loopt van pop tot hardcore. En dat gaat ze wel goed af. De mengelmoes aan stijlen ligt wel aangenaam in het oor, daar heb ik slechtere voorbeelden van gehoord. Op een volgende EP (of Cd), alles net iets hechter, wat meer aandacht voor de tweede zang en er rolt een zeven uit bus. Nu dus niet.

File: The Inaxy – Breaking Horizon (EP)
File Under: Indie
File Audio: [ Confused Minds ]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven