Tocotronic – 10th anniversary (DVD)

Wie jarig is trakteert. Zelf geef ik de voorkeur aan taartjes, maar een goede DVD zo op zijn tijd is ook niet verkeerd. En dat vond Hamburgs eurogrunge band Tocotronic ook. Dus komen ze in het kader van hun 10 jarig jubileum met een DVD die heel toepasselijk 10th anniversary genoemd is. Hoe komen ze erop… De DVD bevat alle clips uit de eerste 10 jaar van hun bestaan plus de nodige extra’s. En omdat men nog niet uitgefeest was werd er ook maar een compilatie van B-kantjes bijgevoegd. Maar dan op gewone cd. Het clips overzicht is een fijn greatest hits overzichtje alleen dan nu eens met beeld. Beelden die ik nog nooit gezien had, want ik heb Tocotronic nog nooit op de clipkanalen langs zien komen. Wat zonde is want declips vallen sowieso op, de muiek is goed en de titels zijn vanzelfsprekend geniaal (“Wir sind hier nicht in Seattle, Dirk…”). Hoogtepunt van de specials is een rammelende video van een nog lekkerder rammelen Tocotronic gemaakt tijdens een optreden in Wenen in 1994. De spontaniteit spat ervan af en deze video zal ondergetekende nog regelmatig draaien. De rest, zelf opgenomen toerbeelden, een making of, een Top of the Pop optreden en het eerste singletje zijn leuke toevoegingen die niet vervelen, maar ook niet vaak uit de kast zullen komen. De B-kantjes zijn geinig, maar duidelijk is te horen dat het B-kantjes zijn. Voer voor fans. Maar daar zal deze DVD in eerste instantie ook voor bedoeld zijn. Wat niet wil zeggen dat de geinteresseerde leek die Tocotronic amper kent niets aan de videos heeft. De clips zijn goed en het optreden in Wenen zal zelfs de grootste chagrijn doen laten glimlachen en Tocotronic-fan doen worden…

File: Tocotronic – 10th anniversary (DVD)
File Under: Een gebakje voor oog en oor
File Video: [ DVD-Trailer ]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top