Eagles of Death Metal – Peace Love Death Metal

Na het (onverwachte?) succes van Queens of the Stone Age’s Songs For The Deaf – ik was in tegenstelling tot heel veel anderen niet heel erg onder de indruk van die plaat – is Josh Homme niet stil gaan zitten. Integendeel. Hij doet lekker waar hij zin in heeft en speelt op een dozijn albums van anderen mee. Nu is er toch een serieus project. Hoewel: met een bandnaam als Eagles of Death Metal zou je anders vermoeden. Het Belgische Millionaire tourde zich suf in het voorprogramma van QotSa. Homme was namelijk zwaar onder de indruk van onze zuiderburen en met name van Tim Vanhamel. Ze raakten bevriend en beloofden elkaar plechtig samen een plaatje op te nemen. Het bleeft niet bij beloftes alleen, want Peace Love Death Metal ligt nu in de schappen. Alles behalve Eagles of Death Metal overigens. Wel een vette snor bij zanger/gitarist Jesse Hughes die het duo Homme/Vanhamel vergezelt. En vijftien rommelig rammelende rocktracks zwaar geworteld in het smoezelige deel van de jaren zeventig met een snuff glam van bijvoorbeeld The Sweet. Het is af en toe zo rommelig dat er wel opzet in het spel moet zijn. Kan ook zijn dat Carlo Von Sexron gewoon een ruk-drummer is natuurlijk en Timmy “Tipover” VanHamel meetrekt de rommelpot in. Tof en zweterig sexy klinkt het allemaal wel, met het zagende “I Only Want You”, de Steelers Wheel cover “Stuck in the Metal” en het van Norman Greenbaum gejatte “San Berdoo Sunburn” om lekker op te borren, want dat wordt dé nieuwe trend als we de trendwatchers moeten geloven.

File: Eagles of Death Metal – Peace Love Death Metal
File Under: Netjes spelen is voor mietjes
File Audio: [ I Only Want You ]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top