Razor Crusade – Infinete Water

Het gebeurt niet zo vaak meer dat ik nog een CD van Glassjaw, Refused of zelfs opvolger The (International) Noise Conpiracy uit de kast trek. In ene werd ik teruggekatapulteerd naar de tijd dat ik dat nog wel regelmatig deed, toen ik de eerste full-length van het Nederlandse Razor Crusade kreeg. Gejaagd, van hard-naar-zacht-naar-hard-naar-nog-harder en met een intensiteit en voelbare noodzaak waar de adrenaline in alle denkbare versnellingen van door je lijf vliegt. Van de ultrakorte opener “This song is for Alex” via het al via mp3 vrijgegeven “The Low Spark” tot afsluiter “This is not you, Holland”, alle twaalf songs zijn even raak, met als hoogtepunten “Put On Your Best Suit” en titeltrack “Infinite Water”. En ze bewijzen ook nog eens dat hardcore ultra-stylish en cool is (hey, daar komen Glassjaw en Refused weer om de hoek kijken!): zie maar eens hun looks en de prachtige verpakking, inclusief kartonnen slipcase. Reflections Records had al een naam hoog te houden als het ging om verpakkingen, maar deze is wel heel goed gedaan. Ben dan ook benieuwd naar Razor Crusade’s clip die voor over een maand of drie gepland staat.

File: Razor Crusade – Infinete Water
File Under: Hardcore is the new cool
File Audio: [ The Low Spark ]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven