Krang – Aait (4)

Ooit zag ik op een festivalletje een bandje optreden waar ik op slag verliefd op werd. Ik kocht de demo en even later brak Fratsen door in Twente. Een jaartje of 8 later besloot Andre Manuel dat hij genoeg had van hoempapop en begon een solo carriere, die algauw ondersteund werd door zijn band Krang, dat inmiddels landelijk doorgebroken is. De laatste jaren ging het in het Twents en na een jaartje of 8 komt Krang nu met Aait. Aait, Twents voor altijd, is de zwanenzang van Krang, maar een typische Krang plaat. Vreemde instrumentaties, absurde teksten en overal druipt de typische Manuel humor er weer doorheen. De teksten zijn wederom in het Twents en zitten puik in elkaar. Alleen in de uitvoering zit een puntje van kritiek; Manuel had zijn Twents wel wat dikker aan mogen zetten. Hij lijkt soms te veel te twijfelen tussen het Nederlands en het Twents. Maar al met al is het een puike plaat, waarin Manuel een soort van dwarsdoorsnede van zijn gehele Krang periode brengt, waarbij Manuel opvallend vaak de gitaar ter hand neemt. Wellicht is dit wel zijn nieuwe richting? Want Krang stopt dus na 8 productieve jaren. Maar als ik Aait hoor dan gaat Manuel nog wel even verdan. Ben benieuwd waarmee hij ons de komende 8 jaar gaat lastigvallen….

File: Krang – Aait
File Under: Op naar de komende 8 jaar…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top