Fake Moss – It's You Against The City Tonight

Bestaat the Cult eigenlijk nog? Hun laatste cd Beyond Good And Evil – niet eens zo’n hele beroerde plaat – is volgens mij aardig geflopt, dus het zou me niets verbazen als The Cult kassie wijlen is en Ian Astbury zich volledig concentreert op cashcow The Doors of the 21st Century. Als the Cult al flopt is er dan wel plaats voor een bijna schaamteloze Cult-clone? Geen idee. Het schaamteloze maakt wel dat Fakemoss lekker rockt op It’s You Against The City Tonight, dat doet The Cult immers ook wel. En blijkbaar mag het ook wel, want NME bombardeerde hun demo in 2002 tot demo van het jaar met de woorden: ‘the vocalist is blessed with quite a superior set of lungs’. Geloof me, daar is geen woord van gelogen. Mocht Astbury er nog eens de brui aan geven bij The Doors of the 21st Century dan kan Erik Johnson zo zijn plek overnemen. Maar met een beetje geluk breekt hij eerst nog even door met zijn eigen band. Want volgens mij is er inderdaad wel plek voor hun licht-psychedelische zwaar met toetsenbord aangezette rock met wave-inslag. Waarin her en der ook nog wel wat Madchester doorklinkt. Ze staan ondertussen met “Movies” al in de Outlaw-41 en dat is niet eens het sterkste nummer van deze plaat die het op punten wint van Beyond Good and Evil wat mij betreft.

File: Fake Moss – It’s You Against The City Tonight
File Under: The Cult of the 21st Century
File Audio: [ She’s smashing the room again ] [ Addiction ]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top