Powderblue – Powderblue

‘Blame it on me, you can blame it on me’, zingt Powderblue aka Marjolein van der Klauw in het gelijknamige nummer op haar tweede CD. En dat zullen we dan ook maar doen. Want met de sprankelende begeleiding is weinig mis. Jac Bico (bekijk voor de gein eens zijn entry bij Het Popinstituut: via onder veel meer Rex , Lois Lane en Beeswamp bij Powder Blue gekomen) en Gert-Jan Blom (van Morzelpronk en The Ex, via Henny Vrienten en Fay Lovsky tot Powder Blue; het kan verkeren) zijn de bekendste namen in de begeleiding. Zelf speelt Marjolein van der Klauw gitaar en zingt ze alle songs. Haar stem is helder en zuiver, maar tegelijk mijn struikelblok. Het beklijft niet. Enigszins gechargeerd en wellicht beledigend, maar toch: als een straks weer fijn anonieme Idols-finalist is het geheel ingezongen. Niets, maar dan ook niets treffends hoor ik terug. Het blijft allemaal even braaf en netjes binnen de lijntjes, zonder uitschieters naar boven of naar beneden. Zat er maar een echt mislukt liedje bij of juist een briljante song. Geen van beide hoorde ik. Allemaal keurig en netjes afgewerkt. Vooruit, laten we Marjolein van der Klauw niet de schuld geven, maar mij, die graag gehoord zou hebben dat het allemaal wat ruiger en vuiger was ingezongen. Blame it on me, dus.

File: Powderblue – Powderblue
File Under: Blame it on the review
File Audio: [ Leave in the Morning ] [ Rosie ][ I Wear Your Jeans ]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top