The Shitheadz – Dirty Pounding Gasoline

Ik kan er niets aan doen, maar als een band zichzelf deThe Shitheadz noemt en als subtitel ‘Heavy Rock Mönchengladbach / Germany’ voert dan kan ik het echt niet laten hier onbedaarlijk hard om te lachen. Ten eerste verzin je zo’n bandnaam natuurlijk alleen als groep pubers in een dronken bui of tijdens je eerste vette blow en ten tweede is die subtitel te koddig voor woorden. Alsof er analoog aan The London Suede en de Amerikaanse zangeres Suede nog een band zou zijn die Shitheadz heet en deze subtitel gebruikt om eventuele verwarring te voorkomen. Want The Shitheadz klinken op Dirty Pounding Gasoline zoals het hoort bij die bandnaam en cd-titel. Het ragt, beukt, stoempt en knettert ongenadig je boxen uit. Vrijpostig en ongegeneerd, alsof niet Mötorhead en Black Sabbath de aartsvaders zijn van the Shitheadz, maar het precies andersom is. Een bulldozer is er niets bij. En James Hetfield noemt al jaren Christoph Birx zijn grote voorbeeld en niet vice verder. Nee, ik ga hier niet verder denken, The Shitheadz sind geil! Ik volsta met de opmerking dat The Shitheadz typisch zo’n band is die dus geen gas terug moet nemen, want van de ballad “Burning” springen me wel de tranen in de ogen. Ballades zijn voor Bon Jovi en aanverwanten en niet voor Jungs uit Mönchengladbach die Heavy Rock spelen. Die moeten gewoon raggen en verder niet moeilijk doen.

File: The Shitheadz – Dirty Pounding Gasoline
File Under: Dirty Pounding Gasoline for your stereo
File Audio: [ Return of the Demons ]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven