Männer ohne Nerven – It's gotta be

Heb je net een recensie voor Tocotronic geschreven, krijg je vervolgens een cdtje van Männer ohne Nerven in je klauwen. Leuk, denk je dan, blijven we gezellig in die Deutsche Ecke. Maar niets bleek minder waar. Want de Männer blijken een Arnhems kwartet te zijn dat puike rock op de planken brengt. De naam komt gewoon van een oude duitse TV show. It’s gotta be is de debuut cd van deze band en is door Theo Vogelaars (van Kecks faam) op de band geslingerd. 10 heerlijke ongecompliceerde rocknummers en twee covers die zo hier en daar aan een oude Deep Purple en vooral aan The Tragically Hip doen denken. Dit mede door manier van zingen van zanger Johan Reukers en het goede gitaarwerk. Dat de Männer echt geen Nerven hebben blijkt ook uit het feit dat er doodleuk een tweetal ongewone covers op de plaat staan. Neil Diamond’s “Beautiful Noise” is super, maar met The Ramones “Beat on the Brat”, slaan ze plank helaas mis. Maar dat zien we door de vingers. Want waar de randstedelijke rockscene graag te moeilijk mag doen zijn de Männer een verademing. En met It’s Gotta Be in de pocket wordt het nu tijd dat ze Nederlandse festivals eens plat gaan spelen. Ik zal erbij zijn…

File: Männer ohne Nerven – It’s gotta be
File Under: What a beautiful noise…
File Audio: [ Männer Jukebox ]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven