Tenfold Loadstar – Mellow Garden

In juni doe ik, met mijn team Sprinkle and friends, voor het eerst mee aan de Nationale Popquiz. Dat betekent dat ik nu eigenlijk goed moet oefenen met het herkennen van hoezen, teksten, intro’s en ook nog allerlei andere muzikale trivia paraat moet hebben. Wat dat betreft kwam het helemaal niet slecht uit om de cd Mellow Garden van Tenfold Loadstar te leren kennen. Er zitten namelijk allerlei nummers uit de muziekgeschiedenis door de nummers heen verweven. Zo kom ik een stukje tekst van Neil Young tegen met ‘Hey, hey, my my,’ en een paar zinnen uit de klassieker: ‘Raindrops keep falling on my head’. Muzikaal komen er onder andere de achtergrondkoortjes uit “Sympathy for the devil” van The Rolling Stones en het piano-intro van “Imagine” van John Lennon voorbij. Het leuke aan het plaatje is dat er naast al deze verwijzingen ook rijkelijk geput wordt uit stijlen als lo-fi, elektro en country. Het Duitse Tenfold Loadstar wil in ieder geval gehoord worden en verhuisde hiervoor zelfs van Braunschweig naar Hamburg. Nu is er dus Mellow Garden, hun tweede album, die dat verder moet gaan bewerkstelligen. Zangeres Caros Garskes zorgt met haar wat zwoele stem dat ik me bij de toch al prettig klinkende nummers helemaal blij voel. Wil normaliter een Duitser (en vaak ook Nederlanders) die Engels zingt nog wel eens irritaties opwekken, hier gebeurt dit niet. Integendeel zelfs, Mellow Garden is een tuin waar het fijn vertoeven is. ‘Everybody is happy, but nobody cares’, zingt Caros. Kijk, dat zou nou echt zonde zijn.

File: Tenfold Loadstar – Mellow Garden
File Under: 14 blije gitaar en electro liedjes
File Audio: [ Birdy ] [ Crashed my fastest car ]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven