The Rudy Trouvé Sextet – 2002-2003

Als je dacht dat iemand als Will Oldham of zo’n progrockgriebus als Steven Wilson productief waren, moet je eens proberen de output van zuiderbuur Rudy Trouvé te volgen. Na dEUS, Dead Man Ray, Gore Slut, Kiss My Jazz, Cynthia Appleby, Lionell Horrowitz & His Combo en zijn eigen Quintet en Sextet is er nog een enorme lijst van bands en projecten waar hij aan werkt. Alle muzikanten waarmee hij werkt zijn min of meer vast lid van de Antwerpse muziekmaffia. The Rudy Trouvé Sextet 2002-2003 is een verzameling tracks waarop we andere illustere Belgische namen als Tom Pintens (oa Zita Swoon), Aarich Jespers (idem) en Elko Blyweert (oa Kiss My Jazz en Dead Man Ray) tegenkomen. Het blijft in de familie, inderdaad. Anders dan op vorige platen lijkt het schetsmatige karakter van veel van Rudy Trouvés liedjes plaats te hebben gemaakt voor een uitgebalanceerde productie en min of meer verzorgde arrangementen. Gelukkig blijft het allemaal schuren en klieren op de juiste plekken, waardoor de aan jazzcombo’s refererende naam van dit project goed gekozen is. En dan zou het me niks verbazen als de plaat grotendeels improviserend tot stand is gekomen. Mooi werk, misschien wel Rudy Trouvés beste soloplaat tot nu.

File: The Rudy Trouvé Sextet – 2002-2003
File Under: Veel werken, dan komt het allemaal goed
File Audio: [ Trash ]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top