Vladimir – Versus Coda (EP)

Ik was al bang dat Silent Minority het zou laten bij alleen de Sampler die ze vorig jaar uitbrachten en de SMR Uproar-avonden die daarmee gepaard gingen en her en der in het land nog steeds plaatsvinden. Gelukkig niet dus. Want naast de net verschenen Versus Coda-EP van Vladimir is ondertussen ook bekend geworden dat Blues Brother Castro haar eerste full album gaat uitbrengen via SMR. Een goede zaak dunkt me. Want zoals op Versus Coda ook maar weer eens blijkt: er is zat talent in Nederland. Het is verleidelijk om Vladimir gelijk in het bakje Coldplay te plempen door de stem van Sander van der Linden die inderdaad veel lijkt op die van Chris Martin. Schijn bedriegt echter. Ja, er zitten flink wat Coldplay elementen in, maar bovenal creëert Vladimir met deze EP een puike link tussen de pop van Coldplay en de wat rustiger post-rock. Het zijn de details die het’em doen op dit EP-tje. Bijvoorbeeld de diepe bas in “Unison” waar op het eind subtiel en smaakvol een trompet komt binnenstappen via de zij-ingang. Ik zou bijna zeggen dat Vladimir rijp is voor de top 40, maar daar is het vrees ik toch nog net een tikkie te ‘lastig’ voor, maar wie weet leest 3FM hier mee? De wonderen zijn vast de wereld nog niet uit.

File: Vladimir – Versus Coda (EP)
File Under: Coldplay meets post-rock
File Audio: [ Unison ]

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top