Absynthe Minded – Acquired Taste

Komt er dan geen einde aan de stroom Belgische bandjes die onze kant opkomen? Eerlijk gezegd hoop ik van niet, want ik heb een groot zwak voor alles dat bij onze zuiderburen vandaan komt. Na dEUS, Moondog Jr., DAAU en ga zo maar door, verlang ik naar méér, méér en nog méér. Sinds 1999 brengt Absynthe Minded elk jaar een demo uit en dit jaar voor het eerst een volledige cd. Een echte debuutcd kun je het dus niet noemen, maar dat doen ze toch. En je zou haast denken dat ze ons, Nederlanders, proberen te plagen. “Hier is ons debuutdingetje, kom nu maar op met jullie antwoord. Proberen jullie maar eens iets anders te maken dan de standaard gitaarmuziekplaatjes waar jullie patent op lijken te hebben.” En gelijk hebben ze. Acquired Taste staat vol met muziek die het midden houdt tussen jazz, swing, pop en zelfs blues, de ene keer uitbundig en hard, de volgende keer ingetogen en zacht. Dan weer een orgel, dan weer een viool, maar nooit vervelend, nooit te moeilijk of gezocht. Is er dan niets dat beter kan? Zeker wel. Ik stel voor dat de zanger linea recta terug naar school gaat. Een cursus Engels zal zijn steenkolentaaltje goed doen. Want wat hij uit zijn strot laat ontsnappen, dat kan echt niet. En als ik nog een voorstel mag doen: laat hem overdag naar die cursus gaan en ‘s-avonds optreden. Liefst ergens in de buurt.

File: Absynthe Minded – Acquired Taste
File Under: Bourgondisch voor fijnproevers
File Audio: [ I’ve Been There (Old Love Never Dies) ]

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven