Kasper van Kooten – Beter dan de kopie!

Ik ben zwaar voorstander van mp3’s en word nogal eens moe van het ageren van bands tegen downloads. Mp3s zijn dé manier voor een artiest om je te presenteren aan het publiek. Een band die géén mp3s aanbiedt op zijn site speelt een bij voorbaat verloren wedstrijd, vind ik. Wat mensen leuk vinden aan het kopieren of downloaden en vervolgens branden van hele cds om deze vervolgens in de kast te laten verstoffen snap ik overigens een stuk minder. Kasper van Kooten – inderdaad broertje van Kim – heeft er gezien de titel van zijn tweede plaat, Beter dan de kopie!, en het nummer “De ziekte van download” ook schoon genoeg van. Hij heeft een punt, maar overdrijft het allemaal wel een beetje. Maar als knipoog voegt hij wel een mp3-kopie van de cd toe aan de Beter dan de kopie om weg te geven. Het liedje dissoneert wel bij de rest van de nummers overigens. Dat zijn namelijk van die typische kleinkunstliedjes, met kleinkunstteksten vol kleinkunstbeschouwingen. Kasper is wel een betere acteur (o.a. Toscane en All Stars) dan zanger overigens. De liedjes zijn misschien wel een tikje sloompjes van tijd tot tijd, maar het zit qua melodieën goed in elkaar. Tegen die kleinkunstteksten moet je kunnen. Ik kan me heel goed voorstellen dat mensen die op allerlei plekken jeuk krijgen van de heren Veldhuis en Kemper of Acda & de Munnik ook accuut uitslag zullen krijgen van Beter dan de kopie!. Houd je er wel van dan kun je mij mailen voor de kopie-cd of als je niet snel genoeg bent, koop je de cd hier en geef je zelf de kopie-cd weg…..

File: Kasper van Kooten – Beter dan de kopie!
File Under: Kleinkunst op cd
File Audio: [ Beter dan de kopie!-voorproef ]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven