Four Square – Three Chords… One Capo

Een mix van pop, rock en punk… Hmmm, waar hebben we dat eerder gehoord? Na de kortstondige opleving van de punkmuziek halverwege de jaren ’90 schoten bandjes die deze drie stijlen combineerden als paddestoelen uit de grond. Een beetje pittig, maar vooral niet te pittig. Nog precies toegankelijk genoeg om op de Amerikaanse radio gedraaid te worden. Four Square is perfect onder die beschrijving te scharen. Zware emotionele en melodramatische teksten gezongen over 13-in-een-dozijn-melodietjes. Niets mis mee, maar veroorzaakt ook zeker geen enkele vorm van kippenvel of zelfs maar een koude rilling. Waarschijnlijk zeer succesvol op de collegeradios en bij de aanhang van Blink 182, Weezer en aanverwanten, maar duidelijk ondergeschikt aan dergelijke rolmodellen. En zeg nu eerlijk, een band die er prat op gaat in het voorprogramma van Good Charlotte – op zichzelf al een flinke rip-off – gespeeld te hebben legt de lat niet al te hoog. Dit alles neemt niet weg dat er wel degelijk een paar lekkere nummertjes op de plaat staan, prima voor op een mooie vrolijke dag. Om mij echt te kunnen prikkelen zal zanger Simon Head toch nog wat meer passie en beleving in zijn stem moeten leggen en een beetje extra dynamiek in de nummers zou ook zeker geen overbodige luxe zijn. Het enige echte onderscheidende is het ludieke keyboard dat in enkele nummers een prominente rol speelt. Wanneer ze dit iets verder uit zouden bouwen kunnen ze misschien toch een eigen geluid ontwikkelen. Dat is nu absoluut nog niet het geval.

File: Four Square – Three Chords… One Capo
File Under: Punk voor mietjes
File Audio: [ Hitmaker ] [ Mistreated ]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven