Brent Gutzeit / Strategy / Loscil / Charalambides

Ik heb echt twee schatten van kinderen. Maar niet echt stille schatten van kinderen. En dat is niet erg, want levendige kinderen zijn koel. Als je echter probeert om met enige regelmaat stukjes te schrijven over cds is dat soms lastig. Dit vang ik grotendeels op door te luisteren in trein, tijdens mijn ‘echte’ werk of in mijn rommelhok op zolder. Soms zijn er helaas cds die zich niet lenen voor deze manier van werken. Nu zelfs vier cds die ik veel geluisterd had, maar er was altijd wel een verstorende factor. Ik raakte dus bijna in paniek, maar bleef net koel genoeg en nam rigoureuze maatregelen. Leve de opa’s en oma’s! Dus afgelopen zaterdag was het muisstil in huize File Under op twee uitgebreid dinerende papa en mama File Under na dan. En dat was mooi, want om Brent Gutzeit Drug Money, Strategy Drumsolo’s Delight, Loscil First Narrows en Charalambides – Joy Shapes op waarde te kunnen schatten moet je geen last hebben van ruis. Delen van deze platen bestaan nota bene uit ruis! Brent Gutzeit’s plaat bijvoorbeeld bestaat slechts uit experimenten van Gutzeit met pianosnaren waar hij electromotortjes tegen aan laat lopen. Dat is op zich een leuk idee, maar echt bekoren kon het ons niet concludeerden wij tijdens de romige paprikasoep. Nee, dan liever Loscil dat onze oren streelde met verhaspelde gesamplede instrumenten waarover drie muzikanten vrijelijk heen improviseren. En dat terwijl de tong gestreeld werd door de met rode ui en aardappelen gevulde ravioli. Zelf gedraaid natuurlijk, maar dat is logisch. Dat Charalambides vervolgens onze harten nog stal tijdens de chocoladecakejes gevuld met chocoladesaus met hun zonder computers gecreëerde mix van ambient met soundscapes uit de hoek van Eno/Fripp was bijzonder aangenaam. Tonnetje rond en met hypnotiserende, rustgevende beats van Strategy’s – Drumsolo’s Delight op de achtergrond ploften we op de bank en genoten nog even van de rust. Dat zijn de betere zaterdagen kan ik je verzekeren. Toch was ik blij dat dat kleine mannetje me weer tegemoet gesprint kwam de volgende dag…..


mij=Kranky / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven