Snow Patrol – The Final Straw

Als je op de verhalen af moet gaan dan klinkt het als Coldplay, maar dan anders. Dan klinken ze als Belle and Sebastian, maar dan minder als Belle and Sebastian. En ook nog minder als zichzelf. Godzijdank hoef je niet alles te geloven wat je leest. Niks geen Chris Martin geneuzel klinkt er uit mijn speakers. Snow Patrol is veel leuker dan Coldplay en Gary Lightbody zingt stukken leuker dan jankebal Martin. En waar komt in godsnaam die vergelijking met Belle and Sebastian vandaan? Zou het iets met Schotland van doen hebben? Alsof Hibernian en Celtic even goed kunnen voetballen, sommige vergelijkingen gaan een beetje mank. Maar als je dan geen Coldplay en geen Belle and Sebastian hoeft te verwachten, wat hoor je dan? Een beetje Travis en vooral veel Snow Patrol. Een Schots bandje dat een stukje gegroeid is, in vergelijking tot de vorige cd. Fijne gitaarpopliedjes, leuke deuntjes en een zanger die een betere band lijkt te verdienen. Al kan dat laatste ook liggen aan de productie van The Final Straw, daar ben ik nog niet helemaal overuit. Mocht je op zoek gaan naar de cd, zoek dan de importversie. Want waarom de platenboefjes besloten hebben die extra tracks van de normale versie af te laten snap ik helemaal niet.

File: Snow Patrol – The Final Straw
File Under: Gitaarpopdeuntjes met een scherp randje

One comment

  1. m

    Ja, ze zijn goed! maar niet zo goed als coldplay!!!
    ik ben dinsdag nog naar concert geweest en het was echt super gary is geweldig! maar ik kan niet zeggen dat coldplay slechter is dan Snow patrol dat echt niet!!!
    Gary♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top