Kaito – Band Red

“Pffft niet weer he! Niet weer zo’n retro-band die het wiel op briljante wijze denkt uit te vinden. Zucht!” Dat dacht ik bij eerste noten van Kaito Band Red. Gelukkig beperkt deze ergernis zich tot de eerste trits maten. Daarna komt al snel het gejaagde in-your-face van Pixies bovendrijven in het hoofd, gevolgd door de eigenwijze noten van Sonic Youth. Ook eigenlijk wel retro natuurlijk, maar wel retro die mij wat meer kan bekoren. Ondanks het schreeuwerige opgefokte zingen van Nikki Colk. Of juist dankzij, dat ligt vooral aan hoe mijn bokkenpruik er bij staat. Want Kaito is wel een verdullemes eigenwijs en opwindend bandje, dat nou niet gelijk makkelijk op de maag ligt. Weirde melodieën, irritant eigenwijze springerige gitaarlijntjes van Dave Lake en Nikki Colk. Dit alles wel in de goede zin des woords overigens. Typetje riot-girl punkpop dan maar? Ja, wel een beetje, maar daar mogen dan nog wel de woordjes avant-gardistische en weirde voor. Aardige mond vol al met al dus? Ja, en je hebt je handen er ook wel even vol aan voor het kwartje valt. Als je al zo gelukkig bent dát het kwartje valt vrees ik. Niet te snel opgeven hoor, er zijn ook wel nummers tussendoor dat je even op adem kunt komen. Het is maar dat je het weet!

File: Kaito – Band Red
File Under: Avant-gardistische, weirde riot-girl punkpop
File Audio: [ Band Red-audioplayer ]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top