John Wayne Shot Me / Austin Lace

Twee e.p.’s in één bespreking kan best voor een keertje als je het over twee bevriende bands hebt. Want dat zijn ze, het Nederlandse John Wayne Shot Me en het Belgische Austin Lace. Samen verzorgden ze, en er volgen er nog meer, al de menig optreden in de Benelux. Ze zitten beide ook nog op het Brusselse label 62TV Records. En brachten als klap op de vuurpijl beide dit jaar een e.p. uit in de aanloop naar een volledig album. En over die twee e.p.’s gaat het hier. John Wayne Shot Me doet dit met Let sleeping monsters sleep. Behalve de gelijknamige track bevat het zes grappige covers. Originelen van Jonathan Richman, E.L.O., Carter Family, Destiny’s Child, Napalm Death en Daniel Johnston worden, soms nogal ruw, door een lo-fi jasje inclusief synthesizer gehaald. Effectief, maar niet nodeloos inzetten van elektronica heet dat dan. Het resultaat zorgt ervoor dat ik nooit meer bang ben voor monsters. Het moest vast ook de goedkeuring wegdragen van hun Belgische vrienden van Austin Lace. Er zijn namelijk veel muzikale overeenkomsten. Austin Lace doet het zelf niet minder leuk op hun e.p. Wax. Ze kozen echter voor uitsluitend eigen liedjes. Hun niet al te glad geboende lo-fi liedjes – ook met synthesizer – klinken niet minder gedreven. Eigenlijk klinken beide bands als twee echte vrienden die niet zonder elkaar kunnen. De luisteraar wordt echter niet vergeten, en mag vreugdevol meedelen in deze vriendschap. Ik omarm de komende albums nu al, maar voorlopig moet ik het nog met deze twee e.p.’s doen. En dat is helemaal niet erg.


mij=62 TV / Bang!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven