VA – Rock Against Bush (Volume 1)

Terwijl men in het Midden-Oosten druk is met allerhande martelingen en koppensnellerij, zit men in de VS ook niet stil. Langzaam maar gestaag komt de anti-Bush beweging van de grond. Punkvoter werpt zich op als anti-groepering om rekening mee te houden. Blijkbaar zit er toch nog een beetje rebellie in de moderne punk, want het protest wordt serieus aangepakt. Eén van de grootse troeven is het zojuist verschenen Rock against Bush. Een compilatie-cd, uitgebracht op het rebellerige Fat Wreck Chords label. 26 tracks met veelal onuitgebrachte nummers van grootheden als NOFX, Strung Out, Descendents en Social Distortion. Een van de vaandeldragers, The Offspring, heeft zelfs een antiek nummer opnieuw opgenomen en omgedoopt van “Teheran” in “Baghdad”. Het mag dan ook direct duidelijk zijn dat het voornamelijk deze grote namen zijn die de plaat de moeite waard maken. Veel van de overige bijdragen zijn onder de maat en klinken als haastwerk. Nu ben ik sowieso al in de wolken met een nieuw nummer van Descendents, maar iets meer aandacht voor de rest van de plaat had geen kwaad gekund. Zo slaagt The Ataris erin een covertje van (een van de slechtste nummers van) Bad Religion zó slecht op te nemen dat ik er tranen van in de ogen krijg. Toch is het al met al zeker geen miskoop. Want voor een euro of 10 krijg je zeker 15 nieuwe kick-ass punksongs van enkele toppers in het genre en daarbij ook nog eens een bonus DVD met materiaal van o.a. Bad Religion en NOFX. De boodschap die met de plaat wordt uitgedragen is voor ons Nederlanders misschien iets minder controversieel, de muziek daarentegen is meer dan de moeite waard!

File: VA – Rock against Bush (Volume 1)
File Under: Opleving van de anti-beweging

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven