The Hopes – The Hopes

“We built this city on rock’n roll” is verkozen tot slechtste liedje ooit door het Amerikaanse tijdschrift Blender. Met het misbaksel van Starship is inderdaad wel heel erg veel mis. En een stad bouwen op dat soort rock’n roll is vragen om moeilijkheden. Voor een beetje geinige stad is een ander soort rock’n roll nodig: steviger, robuuster. Maar dat is een geinige stad. Voor een echte, grote rock ‘n’ rollstad moet je nog iets anders gebruiken. Als architect neem je Motörhead. Dan begin je riffs te bedenken. Riffs als betonnen heipalen, stompend en stotend en overal doorheen beukend. Voor de refreinen heeft de architect betonvlechtmatten in gedachten en voor de coupletten dakdekkers (coupletten Kijk maar na! Een heleboel dakdekkers!) Want die kunnen tegen een stootje, hebben geen hoogtevrees en nemen dus meteen maar de grootsten als voorbeeld. Architecten als Motörhead bijvoorbeeld. En dan bouw je echte rock’n roll. Vraag maar aan The Hopes. Hun gelijknamige debuut-CD is opgenomen in de studio van Theo de Jong (Shavers) en uitgebracht door het piepjonge Rumble Records uit Alkmaar. Dat moet dus wel een heftige en toffe stad zijn. Dat we niet denken dat Eindhoven alleen in Brabant te vinden is.

File: The Hopes – The Hopes File Under: Echte steden worden gebouwd op echte rock’n roll
File Audio: [ Suck It! ][ Just in Style ]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top