VA – The Idol Clash!

Het Nederlandse muziekleven ligt op zijn kont en niet zo’n beetje ook. Dat is zo ongeveer de indruk die je krijgt als je alle berichten leest over platenlabels die contracten verscheuren van op het oog goedlopende acts (Ilse de Lange, Krezip!) en personeel op straat zetten. Natuurlijk, de kleine labels overleven en brengen mooie (The Hopes) en soms prachtige (Face Tomorrow) cd’s uit. Om al die geweldige platen aan de man te brengen is er al sinds jaar en dag het verschijnsel van de compilatie-CD’s . Zagen we de afgelopen maanden al aardige samplers verschijnen van de kleine onafhankelijken LVR, Reflections Records en Silent Minority, nu heeft ook het aan Sony gerelateerde Idol Media een verzamelaar uitgebracht en zelfs zo maar weggeven. Veertien acts en zowaar een aardig lijstje. Zoals het hoort bij dit soort CDs is het een uiterst onevenwichtige selectie en dat maakt het juist zo leuk: het stuitert van redelijk bekende namen als Kirsten en Flemming, via de rockers van Star Star en het Rudeboy-vehikel Leage of XO Gentlemen, tot aan emorockers This Beautiful Mess en Green Lizard. Met daartussen onder meer Track Addicts, Nuff Said en Blackstrap. Geen verrassende dingen, maar degelijk en mooi gepositioneerd tussen eerder genoemde kleine labels en de grote platenmaatschappijen in.

File: VA – The Idol Clash!
File Under: alle veertien degelijk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top