Beta Band – From Heroes To Zeros

Zoals je Celestial Seasonings thee een dikke vijf minuten moet laten trekken zo moet je de Beta Band ook wat tijd geven. En zoals “Mandarin Orange Spice” zeer zeker wel de lekkerste thee is die je bij de Albert Heijn kunt kopen, zo is From Heroes To Zeros zeker wel de fijnste cd die de Beta Band tot nu toe voortbracht. Als je hem even de tijd geeft om tot je door te laten dringen tenminste. Er zullen best mensen zijn die het niet met me eens zijn. Mensen die vinden dat de Beta Band zichzelf in de uitverkoop gooit. Dat de eens zo ontoegankelijke Beta Band veel te gemakkelijke muziek maakt op haar laatste cd. Dat ze stil zijn blijven staan. Tot die mensen zou ik willen zeggen: luister nog eens. Ze zijn niet stil blijven staan, ze zijn verder gegaan. Ze mompelen niet meer, ze zingen. Het is nog steeds psychedelisch, het is nog steeds kosmische popmuziek en bij tijd en wijle lijkt het gewoon op heel oude Pink Floyd platen, maar het is nog steeds de Beta Band. Uniek in wat ze doen, uniek in wat ze maken. En dat is niet erg, dat is heel erg kek. En dat de muziek al helemaal niet meer zo deprimerend ontoegankelijk is is ook goed, het is zelfs best fijn luisteren op een zonnige dag. Met een kopje thee op het balkon, de Beta Band snoeihard door je speakers en laat de buren maar schreeuwen.

File: Beta Band – From Heroes To Zeros
File Under: Heroïsche psychedelische, kosmische shit
File Video: [ Assessment ]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top