Haymarket Riot – Mog

Je moet er van houden, de manier van produceren van Steve Albini. Of eigenlijk de manier van opnemen. Want produceren doet Albini niet, hij slingert bandjes gortdroog op de band. Maar ik houd er wel van eigenlijk. Alleen zou Albini wel eens wat meer kwaliteitseisen mogen stellen. Want zoals bekend kan Jan en Alleman studio in met’m, mits hij tijd heeft. De Jan en Alleman van eind 2003 heet Haymarket Riot. Een op zich sympathiek bandje dat inmiddels toe is aan de tweede plaat Mog. En of het nu komt door de band, door Albini of doordat er ook nog een producer meeliep, maar de plaat klinkt niet. Het songmateriaal kan er mee door, punkrock met hoekige en scherpe randjes, maar het klinkt als een veredelde demo. Alsof het opgenomen is met één microfoon voor de band en eentje voor de zanger. Die vervolgens ergens in de mix verzuipt, want nazorg lijkt er niet gedaan. Daardoor lijkt de plaat vlak en alle nummers op elkaar. Jammer, dit is een gemiste kans, want het blijven nu vooral goede bedoelingen die er niet uitkomen…

File: Haymarket Riot – Mog
File Under: Doe dat eens over…
File Audio: [My Donuts, God Damn!]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top