My Morning Jacket – Acoustic Citsuoca. Live! At the Startime Pavilion (EP)

Het was een limited editie, exclusief voor hun keten van winkels in comix, muziek, DVD’s en afgeleide parafernalia. Vertrouw nooit New Yorkse platenverkopers, dacht ik later, toen ik de enorme lijst van adressen zag waar de CD te krijgen is. Want de zes dollar die ik neertelde voor dit live tussendoortje van My Morning Jacket is ook geen verloren geld wanneer de EP in alle platenzaken ter wereld op je zou liggen te wachten. Vijf liedjes staan er op die samen zo’n vijfentwintig minuten klokken. De begeleiding houdt zich in en is – conform de titel – acoustisch, zodat de bij tijd en wijle ijzingwekkende stem van Jim James mooi de ruimte krijgt naast de slide-gitaar. Het predikaat ‘unplugged’ is nou niet bepaald een garantie voor kwaliteit, maar hier mag een zoen op. En die mooie digipack ziet er beter uit dan de gedownloade mp3’tjes op een schijfje vol met zelden meer gedraaide live-opnames. Bovendien schreef David Berman (van Silver Jews-faam) een mooi voorwoord en ‘How could we resist such an invitation’ om diens beginzin aan te halen.

File: My Morning Jacket – Acoustic Citsuoca. Live! At the Startime Pavilion (EP)
File Under: Live! Unplugged!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top