New Black – New Black

Heeft u zich wel eens afgevraagd hoe de Pixies zouden klinken als Kim Deal een (veel) grotere rol had gehad? Of hoe The B52’s hadden geklonken met Frank Black aan het roer? Voorwaar! Dan is er voor u nu New Black! Uit Chigaco Ill. Twee mannen, twee vrouwen, waarbij de vrouwen voor de verandering eens gitaar en keyboards spelen ipv de bas. Liam (bas, zang) en Patty (gitaar, zang) doen het met elkaar en zingen daarover en de twee anderen timmeren de boel mooi dicht. Ze rammelen als de Pixies, maar dan spiegedelies want het orgeltje en de samples kleden mooi af. Mooi opgenomen in de studio van Steve Albini met tweede man Greg Norman achter de knoppen. En dat Patty soms klinkt als een Kate Pierson on Speed is ook niet verkeerd. Maar, terwijl wij door de kamer stuiteren, vragen wij ons af: waarom duurt dat album zo kort? 9 nummers in iets meer dan een half uur. Dan heb ik nog lang niet genoeg! Ze zijn helaas onlangs nog in Nederland geweest, maar ik hoop dat de programmeur van Lowlands een beetje meeleest. Want dit kon wel eens een instant succesje worden. The Pixies zijn dood, lang leve New Black!

File: New Black – New Black
File Under: Meer! Meer! Meer!
File Audio: [Put It to Bed]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top