Beatsteaks – Smacksmash

Het is als punkrockbandje slecht gesteld met je bekendheid als zelfs onze excuus-punkerd Zeke je niet kent. En dat ondanks dat je op Epitaph zit en ondanks dat je al meerdere albums uitgebracht hebt en je de ballen uit je broek getourd hebt. Niet best dus voor de Beatsteaks. Het zal toch niet komen doordat het Duitsers zijn? Zou wel beetje sneu zijn. Op Smacksmash hoor je daar in overigens geen drol van en op voorganger Living Targets ook al niet. Enig excuus dat die punkerd van ons kan aanvoeren is dat Beatsteaks sinds ze op Epitaph zitten misschien wat meer naar de rock zijn gaan hangen en hier en daar zelfs dub en reggae snufjes, maar ik vind het een zwak excuus. De Beatsteaks ronken als nooit tevoren op Smacksmash. Een geoliede machine waarin zowel hedendaagse (Danko Jones) als ouwerwetse invloeden (the Clash) weerklinken. Opzwepende beukende nummers, die hier en daar zelfs gelardeerd worden met het nodige koperwerk. Allemaal ook nog eens live ingespeeld in de studio en bijna zonder overdubs op schijf gezet. Nou als ze dit zo ook op het podium vertolken dan moet ik de eerste Nederlander nog tegenkomen die niet om gaat en niet binnen een vloek en een zucht meebrult. En reken er maar op dat dat gaat gebeuren! Duitsers of niet.


mij=Epitaph

3 reacties

  1. es

    Dat touren heeft idd niet veel zin, want overal waar ze komen worden ze achtervolgd door duitsers, afgelopen concert bij de melkweg was meer dan driekwart duits! Zo schiet het natuurlijk ook niet veel op 😉
    Maar geweldig zijn ze inderdaad, en op het podium zijn ze dat ook, superenergiek, heb ik zelf kunnen ervaren! Heel goed gespeeld allemaal en je ziet echt dat de band er plezier in heeft te spelen. De weinige Nederlanders die er waren vorige week zaterdag waren in ieder geval wel om! 😉 Ikzelf was al om.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven