Topless 16, discovered by Gruppo Sportivo

Toch is dat recenseren best geinig. Want behalve het feit dat ik veel nieuwe muziek hoor, duik ik regelmatig mijn platenkast in om te horen hoe het vroeger ook alweer klonk. En dan kom je er weer achter dat de eerste platen van Gruppo Sportivo toch fenomenaal zijn eigenlijk. Magoe, die hoeven niet meer gerecenseerd te worden. Wel de nieuwe van Gruppo Sportivo; Topless 16. En dat is, zoals het meeste werk van Hans Vandenburg, toch weer een wonderlijk plaatje. Het verhaal erachter: jongeman vindt een klaphoes van een verzamelelpee, de Topless 16, maar de plaat is zoek. Jongeman krijgt de hoes mee, en verzint op latere leeftijd zelf de nummers maar bij die op de Topless 16 zouden moeten staan. En in dier voege horen we voor het eerst hoe bandjes als Rock-a-tronics, The Kookles, The Nearly Did en Jerry O and The Monomen zouden moeten klinken. Hoe klinken ze? Nou, als Gruppo Sportivo. Niks meer en niks minder. Is het urgent? Neuh, niet echt. Maar is het leuk? Ja nou! De 16 nummers zijn onmiskenbaar Gruppo Sportivo, maar dan anno 2004. Een “Beep Beep Love” staat er niet op, maar voor de rest is het een puik plaatje met de typische Gruppo sound (veel koortjes en een lekker orgeltje). En het artwork, de originele klaphoes op cd formaat, inclusief biotjes van alle “bandjes” is superb. Voor de bijgevoegde bonus-DVD hoeft u het niet te doen, maar een ieder die Gruppo Sportivo een warm hart toe draagt moet dit plaatje in huis hebben. Al was het maar om naar te kijken…

File: Topless 16, discovered by Gruppo Sportivo
File Under: Beep beep leuk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top