Chimney Brothers – Rhythm & Blues Rendez-Vous (EP)

Moet ik ze nou profiteurs van de muren die retro-bandjes als the Strokes en White Stripes geslecht hebben noemen, of trouwe erfgenamen van de oude Rhythm & Blues helden? Ik twijfel, maar zet zelf mijn geld toch op de laatste, waarbij de Chimney Brothers hopelijk profiteren van het eerste. De Chimneys zijn namelijk ook al vanaf 1997 in de weer. Eerst opnemend in gitarist Arne’s slaapkamer, maar tegenwoordig doen ze dat gewoon in een studio. Voor de Ep Rhythm & Blues Rendez-Vous deden ze dat in twee dagen onder leiding van Henk Jonkers (ooit Fatal Flowers, maar drumde in nog veel meer bandjes). Met hem namen ze naast covers van Chuck Berry en Jerry Leiber/Jerry Butler ook zes eigen nummers op die naadloos op deze twee aansluiten. Tikkie nonchalant allemaal en ogenschijnlijk los uit de pols, maar dat is wel zo fijn eigenlijk. Het oranje vinyl waarop deze EP binnenkort ook verschijnt, is vandaag misschien een beetje pijnlijk om te noemen nu alle vlaggen toeters en bellen uit het straatbeeld verdwijnen, maar moet zeker genoemd worden. Dat blijft toch de fijnste manier om muziek van bandjes uit het hoekje van the Chimneys over te brengen naar je oren. Liefst met een flinke kras op de plaat natuurlijk waar je elke keer weer van baalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top