The Almighty Trigger Happy – I Hate Us Even More

In 1999 bracht het Canadese The Almighty Trigger Happy het knappe I Hate Us uit. In kleine kring werd dit gezien als een plotselinge opleving van de al jaren ingedutte punkscene in Canada. Helaas knalde de band vlak daarna uit elkaar en dus was het genot van korte duur. Totdat onlangs een paar reünieconcertjes gegeven werden welke de heren zo goed bevielen dat meteen besloten werd tot een volwaardige Europese tour in het voorprogramma van Ten Foot Pole. Helaas is deze tour op het laatste moment gecancelled maar desalniettemin stond er een nieuw album gepland dat nog dit jaar uit zou komen. In de tussentijd moesten we het doen met een re-release: I Hate Us Even More. Niet dat dat nu zo erg is, de plaat staat namelijk nog steeds als een huis en lijkt daardoor ingedeeld te kunnen worden in het korte rijtje tijdloze punkklassiekers. De drie extra toegevoegde tracks zijn leuk maar niet echt noodzakelijk en doen zeker onder voor het oorspronkelijke materiaal. Het grote voordeel van de heruitgave is dan ook de aanzienlijke oplage,waardoor het nu eindelijk voor een groter publiek mogelijk is het werkje aan te schaffen en te genieten van de strakke melodiën, uitgevoerd door een heerlijk authentieke en ruige band. Inmiddels is duidelijk geworden dat de reunie op een fiasco is uitgelopen en dat we kunnen fluiten naar nieuw materiaal. Echter, wanneer ik het oude werk nu weer hoor kon de aanstaande plaat eigenlijk alleen maar tegenvallen. Een geluk bij een ongeluk?

File: The Almighty Trigger Happy – I Hate Us Even More
File Under: Eén van die weinige echte punkklassiekers
File Audio: [Classic End][Lever]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven