COEM – Happiness etc..

Voor ik start moet ik eerst wat bekennen: Happiness etc. is het eerste album dat ik hoor van de Belgische band COEM (Coin Operated Entertainment Machine). Hun vorige werk was naar wat ik lees erg experimenteel en moeilijk toegankelijk. Dit derde album Happiness etc. heeft zeker nog wel een experimenteel poprandje, iets waar Belgen patent op lijken te hebben. Toch is dit album wel toegankelijk, het is een interessant popalbum met een vleugje eigenzinnig experiment, soundscapes en een korreltje jazz en blues. Zanger Marc Wetzels heeft een prettige goede stem en zijn begeleiders een bas, virtuoze gitaar, drums. Het lijkt wel een band hoera! Deze basis wordt aangevuld met wat samples en hier en daar een piano en blazers. Happiness etc. staat bol van mooie ingetogen popsongs met hier en daar een rafelig randje, zoals in “Been Mistaken” en de post-rocker “Everybody Knows Nobody Knows What Happiness Is”. Als sluwe vossen lokken de Belgen je naar binnen met de prachtige opener “With Tired Eyes” en houden je daar door mooie popsongs en spannende hartbrekende ballads als “Ghost Inside” (met spookachtige Rhodes-sounds). Pas na de ruige afsluiter “The Hiding” zetten ze je de tent weer uit. Al met al dus lekker afwisselend. Elke keer dat ik het album weer lustier denk ik: “Het is mooi, het is muziek die langzaam onder je huid kruipt. Heel subtiel, heel knap, heel erg de moeite waard.” Het is altijd hetzelfde met die ellendige Belgen!

File: COEM – Happiness etc..
File Under: Belgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven