Rodrigo Y Gabriela – Re-Foc

Vakantie (dag 3, rustdag)
“Je moet de kleine beetjes helpen”, zei Johan Cruijff. Zo is het, en niet anders. Dus wat doe je op een rustdag? Dan zorg je dat je het weer een klein beetje helpt zodat het een stralende dag wordt. Dat is een eitje met Rodrigo Y Gabriela in de spelerd. Beginnen deze twee Mexicaanse virtuozen op de flamenco gitaar te spelen dan hebben de wolken echt geen zin meer en de zon des te meer. Voordat het eerste nummer, “Diem”, afgelopen is, zijn de wolken’em gesmeerd en brandt de zon op de witte fietsers borstkasten die verschrikkelijk misstaan bij de gebruinde benen, armen en koppen. Dat “Diem” is overigens opgedragen aan Dave Mustaine (Megadeth). Inderdaad, Rodigo Y Gabriela zijn oude metaalhoofden. Die invloeden hoor je ook behoorlijk in vele van de flamengo/gypsiejazz-nummers. In één van deze bijvoorbeeld een bewerking van “One” van Metallica die zelfs voor een getraind Metallica-oor bijna niet meer te herkennen is. Niet alleen knap gedaan, ook erg aanstekelijk. Ik snap alleen niet waarom de dame Gabriela en de heer Rodrigo het zonnige Mexico verwisseld hebben voor het druilerige Ierland. Ok, Ierland is mooi, maar Mexico is toch veel mooier? Alleen om Re-Foc door de rising star Damien Rice te laten produceren? Dat zal toch niet? Ik vermoed dat de regering van Ierland haar kans schoon gezien heeft, flink met de geldbuidel gezwaaid heeft en van Ierland het Mexico van West-Europa wil maken. Dat gaat wel lukken op deze manier. Re-Foc doet de temperaturen snel stijgen en ik ben verbrand.

File: Rodrigo Y Gabriela – Re-Foc
File Under: Zonnekuur
File Audio: [foc]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top