Palinckx – Spam, Scores & Encores

Spam, Scores & Encores is geen gewone Palinckx-cd zeggen de heren Palinckx. Het is een verzameling rariteiten en ‘toegepaste’ muziek van de vijf Palinckx-leden en hun bonte stoet van muzikale vrienden. Tja, dat zal wel, maar dat kun je dan wel over elke Palinckx-cd zeggen. Want vragen of er zoiets bestaat als een normale Palinckx-cd is zo ongeveer hetzelfde als vragen of er een normale Zappa-cd bestaat. Zodra Palinckx ook maar één ordinaire cd maakt mogen ze zich van mij gelijk opheffen. Gelukkig zijn de cd’s die ik van ze ken It’s a frontal dog en Momentum and wag ook al alles behalve normaal. En dat geldt dus ook voor Spam, Scores & Encores. Hooguit is wat de broertjes Jacq en Bert Palinckx en band je voorschotelen nog diverser. Spam, Scores & Encores is één grote potpourri namelijk. Maniakaal gitaarspel in “Edward V”. Wijze levenslessen voor ouders met kleine kinderen in “Spat Niet Met Pap” – Daar zouden die twee van mij eens naar moeten luisteren, want bij ons mogen de muren wel eens gesaust worden. En een bizarre variatie op “Ik Heb Geen Zin” in de vorm van “Het Heeft Geen Zin”. Palinckx husselt pop, jazz, avant-garde en rock, maar is nooit normaal. Gelukkig maar.

File: Palinckx – Spam, Scores & Encores
File Under: Mooi rariteitenkabinet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven