Colonel Claypool's Bucket of Bernie Brains – The Big Eyeball in the Sky

Er zijn cd’s waar minder hard om gevochten wordt binnen de mensjes die hier schrijven. Sterker nog, ik gok dat ik de enige ben met werk van Colonel Les Claypool in de kast. Oh nee, natuurlijk niet! De grootste Primus-hater onder ons heeft ook een cdtje van ze in de kast staan. Maar goed, er staan dan ook alleen maar covers op de Miscellaneous Debris-EP. Na het verrassend sterke Anti-Pop uit 1999 en het vertrek van drummer Mantia bleef en blijft het wel verdacht lang stil rond Primus. Ookal er schijnt een cd/dvd getiteld Animals Should Not Try To Act Like People te zijn verschenen vorig jaar met de orginele drummer Tim Alexander. Nou dat is dan compleet langs mij heen gegaan en daar zal dan ook wel een reden voor zijn, vrees ik. Claypool zat niet stil ondertussen. Hij pielde op zijn bas met Oysterhead, Frog Brigade en nu Colonel Claypool’s Bucket of Bernie Brains. Van die laatste ligt nu The Big Eyeball in the Sky in de schappe en die is best geinig. Het is niet zo dat de vier bovenmatig getalenteerde heren hier een meesterwerk afleveren. Toch is de mix van weird gitaarwerk van (ex-) Guns N’Roses Buckethead en drummer Brain, bizar toestenwerk van orgelman Bernie Worrell (Jack Bruce maar ook George Clinton ) en prettig gestoord baswerk van de baas zelf goed voor een aangenaam gekkenhuis.

File: Colonel Claypool’s Bucket of Bernie Brains – The Big Eyeball in the Sky
File Under: Leuk uurtje gekkenhuis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top