Constellation compilation – Song of the Silent Land

‘Welkom in het Constellation-hotel’. Efrim -noem mij maar E.- schudt ons schuchter doch krachtig de hand. ‘Ik zal jullie rondleiden in ons onderkomen’, zegt de voorman van Godspeed You! Black Emperor, en hij snelt de trap op in zijn net iets te nieuwe krakers-outfit. We volgen hem snel, dit hotel is een duister muzikaal doolhof en verdwalen lijkt ons geen goed idee. Op de eerste etage legt E. zijn oor te luister bij een grote rode deur. Zacht gitaargeluid in de verte en een vrouwenstem klinken door de dikke houten planken. ‘Dat is Elizabeth Anka Vajagic, zij is nog niet zo lang hier’, fluistert E. ‘Samen met Sackville, Sofa en Frankie Sparo verblijft zij op deze etage. We hebben deze verdieping daarom maar omgedoopt tot the lonely songwriters hallway. Het zijn gevoelige zielen hier, laten we maar doorlopen’. We volgen hem de trap op, langs een openstaande groene deur. ‘Let maar niet op Exhaust, zijn kamer is nogal een klerezooi, hij spaart samples en drumloops’. We geloven hem op zijn woord en belanden op de volgende verdieping. Op een bordje staat Drones and Electronics. ‘Het lijkt serieuzer dan het is’, meent E. ‘Hier zitten Polmo Polpo, 1-Speed Bike, Re: en Hangedup. Gek genoeg zijn ze allemaal bezeten van jazzy gitaartjes, elektronisch gebliep en repeterende en vervormde drumdingetjes. Vandaar dat ze allemaal op deze etage zitten’. Klinkt goed, met name Polmo Polpo. ‘Hij komt oorspronkelijk uit Toronto’, zegt E. een beetje sip en loopt snel door. Oh ja, we zitten nu in Montreal, even vergeten. De laatste verdieping is de etage waar soundscapes, klassieke instrumenten, samples en rockinstrumenten elkaar gevonden hebben. ‘Hier is het allemaal begonnen’ glundert E. en wijst op de grote gitzwarte deur met de letters GYBE! Inmiddels heeft Silver Mt. Zion de kamer er vlak naast betrokken en zijn ook Do Make Say Think en Fly Pan Am op deze verdieping komen wonen. ‘We kennen elkaar goed en zien elkaar vaak’ zegt E. ‘Dat is ook het leuke van dit hotel’. We genieten nog even van het uitzicht over dit stille land en de meeslepende klanken voordat we besluiten vaarwel te zeggen. Bij het naar buitengaan lopen we tegen nieuwe gasten aan. ‘Free room?’ vraagt Black Ox Orkestar. E. knikt: een Klezmer-kamer heeft hij nog niet.

File: Constellation compilation – Song of the Silent Land
File Under: Prima onderkomen voor de avontuurlijk ingestelde muziektoerist

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven