Digger & the Pussycats – Young, Tight and Allright

Het schijnt helemaal hip te zijn maar ik persoonlijk mis toch altijd een mannetje (of twee) wanneer ik weer eens geconfronteerd word met een tweemansformatie. Op plaat wil het nog wel eens aardig verdoezeld worden met behulp van gladde productie en kekke overdubs maar vooral live is er toch wel erg weinig te zien. Het is nu eenmaal niet alleen White Stripes wat er blinkt. Digger & the Pussycats (in feite dus maar één enkele Pussycat) houden het lekker overzichtelijk en betuigen op Young, Tight and Allright vooral veel eer aan de lofi garagebands die ongetwijfeld als inspiratiebron dienen. De plaat bevat covers van The Make-Up en Supercharger, de vergelijking met Oblivians is logisch en ook de plaatjes van The Cramps zijn ongetwijfeld regelmatig beluisterd. Toch mist dit werkje de bezieling en uitstraling die binnen dit genre vereist is om boven het maaiveld uit te steken. De liedjes zijn wel erg simplistisch en de productie is zo kaal dat er eigenlijk weinig te genieten valt. Wellicht heeft men geprobeerd de muziek zo natuurgetrouw vast te leggen maar dat was duidelijk geen goede keuze. Toch zal ik altijd geprikkeld blijven door gouden songtitels als “Stab a motherfucker” en “Cars and Guns” maar de daardoor gecreëerde verwachting wordt in dit geval niet beloond. Nu maar hopen dat de verhalen waar zijn en het live wel een hele belevenis is. Op schijf zouden een paar studiomuzikanten in ieder geval helemaal niet misstaan.

File: Digger & the Pussycats – Young, Tight and Allright
File Under: Twee is niet altijd genoeg
File Audio: [Motorbike][10 Car Pile Up]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top