Vegomatic – Surfin, Robots and the Correct Use of Rock and Roll

Omdat mijn iPod zijn rijbewijs niet heeft moest ik autorijden. Kilometer na kilometer liet hij me de liedjes horen die ik in zijn buik gestopt had. We waren op een roadtrip en het was goed zo samen in de auto. Door Nederland ging het, maar dat is logisch. Door België ging het, en dat was ook best logisch. Na België kwam Frankrijk en eigenlijk was dat ook wel logisch. Net over de grens met Frankrijk begon het. Vriend iPod serveerde Vegomatic door de speakers van de gifgroene Seat Arosa die ons meesleurde naar verre oorden. Vegomatic komt uit Frankrijk en maakt electrosurfmusic. En nu zou ik natuurlijk kunnen gaan roepen dat ze een soort Vive La Fete zijn die hun riedeltjes combineerde met de Beach Boys. Maar dat zou wat teveel voor de hand liggen en dus zeg ik dat niet. Het is namelijk fijne automuziek met fijne electroriedeltjes die Brian Wilson best zelf geschreven had kunnen hebben. Met gitaren en zo en electro die me aan Vive La Fete deed denken, maar dan met extragratis veel gitaren. Maar ja, dat moet dan ook wel als je je plaat Surfin, Robots and the Correct Use of Rock and Roll doopt. Mocht u nog op reis gaan naar Frankrijk met een gifgroene Seat Arosa en een iPod dan beveel ik u deze plaat van harte aan. Hij zal u vrolijk maken, u zult op en neer hupsen op uw stoel en de zon zal door de wolken breken. Mocht u niet meer op reis gaan dan moet u ook gaan luisteren. Want de plaat zal u vrolijk maken. En soms is dat een hele fijne gemoedstoestand.

File: Vegomatic – Surfin, Robots and the Correct Use of Rock and Roll
File Under: Electrosurfmusic met een scherp rockrandje
File Audio: [Danger Surf (ouh ouh)][Rock’n’Roll Star]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top