Department of Eagles – The Whitey on the Moon UK LP

Vreemde vogels, de twee kerels die samen het New Yorkse Department of Eagles vormen. Want Iron Chrysalis en Butterfly Emerging schijnen ook nog wel een andere naam te hebben, maar laten zich liever met de genoemde aanspreken. De heren houden er wel meer vreemde gewoonten op na, de een (nota bene een domineeszoontje) gelooft in buitenaardse wezens, de ander houdt van peyote… Al een idee wat voor muziek Iro & Bmerge maken? Met songtitels als “Gravity’s greatest victory/Rex snorted coke” en het misschien wel autobiografische “The curious butterfly realizes he is beautiful” ga je het ergste gefreak vermoeden. Dat valt dan weer reuze mee, met een ware stortvloed van invloeden, waarbij opvallend dicht in de buurt van het ergste gepiel van Blur en verder Beck wordt bewogen, wordt er een muzikaal tapijt gelegd waar je niet omheen kunt. Om enigszins houvast te bieden zou je kunnen zeggen dat ze trip-tronica maken. Sommige liedjes geven zich pas na een x-tal beluisteringen prijs, “Roman Goth” is echter meteen een verslavend liedje. Met de veelvoud van invloeden weet je nooit wat er vervolgens op je afkomt, er zit steeds weer wat nieuws in. Er wordt veelvuldig gesampled, stukjes klassiek, basloopjes en gesproken woord waar dan weer een jazzy beat onder is gemonteerd. Ze blijven verrassend…

File: Department of Eagles – The Whitey on the Moon UK LP
File Under: Weirde maar frisse mix
File Audio: [Sailing By Night][The Horse You Ride]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top