Klick / Zeal

Kijk zo zie ik het nou graag! Twee bandjes waarbij de vormgeving in ieder geval piekfijn voor elkaar is. Het Limburgse Klick stopt haar 3-track in een opvallend formaat hoesje en Zeal doet het nog beter. Die stoppen hun cd in een fraai vormgegeven kartonnen doosje en kleedt haar site en passant ook maar even in het nieuw. Tot zover het goede nieuws. Dan komen we nu bij het mindere deel. De muziek op Silver Shadow van Klick is namelijk nogal saai en vreselijk cliché pop/rock. Een soort Alannah Myles uit Venlo, die slechts lokaal beroemd zal blijven. Bovendien is de opname van hun EP ronduit beroerd. Da’s best jammer, want op zich is de dame achter de microfoon, Susan Crijpers, best gezegend met een redelijke stem. Dit komt echter bepaald niet lekker uit de verf met deze nummers en productie. Dat heeft Zeal dan beter voor elkaar. Ik moet wat wennen aan de zang van Yvonne Achterkamp, die vooral in de openingstrack niet lekker vast klinkt, maar de muziek zit in ieder geval een stuk beter in elkaar. Zeal Flirt met post-rock – het eveneens Apeldoornse Vladimir wordt niet voor niets bedankt – en snoept ideetjes mee uit het triphopstraatje waar Portishead ook wel eens vertoefd. Dit zorgt voor drie mooi gelaagde songs neer te zetten op Moving North. Dat kan zeker nog tot meer moois leiden en mag ook best buiten Apeldoorn gehoord worden.

File: Klick – Silver Shadow / Zeal – Moving North
File Under: Alleen voor Venlo / Voor meer dan Apeldoorn
File Audio: [Zeal – Landslide]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top