Radio 4 – Stealing of a nation

Daar sta ik dan op een zondagmiddag in de India-tent op het Lowlands -festival in Biddinghuizen met voor me drie lelijke collega recensenten van dit weblog. Dat terwijl ik ook bij mijn ontdekking van het jaar (en hopelijk van mijn leven), en nu mijn vriendin had kunnen zijn. Ik moest echter zo nodig naar Lowlands. Op het podium gaat zo Radio 4 spelen. Ik ken ze niet, maar het zou lekkere muziek moeten zijn. Als het New Yorkse vijftal begint te spelen blijken ze een rockmuziek te maken dat door de toegevoegde vette beats en elektronica swingt als een trein. Referenties die door mijn hoofd schieten: Talking Heads, Gang of Four, New Order, Franz Ferdinand, The Rapture en een snufje Duran Duran. Ik doe mijn ogen dicht, en denk aan mijn lief. Wat zou ik dit graag samen beleven, wat is dit opwindend! Mijn ontdekking van Lowlands! Als ik mijn ogen open doe zie ik echter nog steeds die lelijke kerels direct voor me en natuurlijk Radio 4 op het podium. Gelukkig is er nu ik weer thuis ben de nieuwe schijf van Radio 4: Stealing of the nation. Dit alweer derde album – waarom heb ik de eerdere gemist? – doet qua sfeer niet onder voor het opwindende concert. De productie van Max Heyes – o.a. Doves en Primal Scream – laat overeind wat er op het podium gebeurde. Thuis nog een beetje Lowlands samen met mijn lief, soms is het leven zo mooi en zo….

File: Radio 4 – Stealing of a nation
File Under: Opwindende rock met swingende beats
File Audio: [Party Crashers]
File Video: [Party Crashers]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven