Taking Back Sunday – Where You Want To Be

Het zal wel weer wat stof doen opwaaien in de emo-wereld. Taking Back Sunday verloochent haar roots en verkoopt haar ziel en zaligheid aan de commercie. Nou, als ik als band de kans kreeg om een nummer te leveren voor een soundtrack voor een megapopulaire film (Spiderman 2 in dit geval), dan wist ik het ook wel: doen! En waarom ook niet. Taking Back Sunday mag best gehoord worden. Er zal – uit diezelfde emo-hoek – ook wel geklaagd worden dat Where You Want To Be te toegankelijk is. Ik snap nooit zo goed waarom daar zo moelijk over gedaan wordt. Zeker niet als het resultaat zo goed klinkt. Mensen die houden van Further Seems Forever, Jimmy Eat World en mindere mate maar toch zeker ook Sunny Day Real Estate zullen Taking Back Sunday geweldig vinden. Door de samenzang tussen Adam Lazzara en Fred Mascherino (tevens gitarist) blijven de liedjes op Where You Want To Be urenlang rond zingen in je hoofd. Het is niet de klassieke zang/scream combinatie, al ontbreken de screams niet geheel, maar worden de screams smaalvol gedoseerd. Beide heren zijn gezegend met een goede zangstem. Voeg daarbij de gave van de heren om een liedje te schrijven dat gewoon verdraaid goed in elkaar zit. En Taking Back Sunday is zo slim af en toe terug te grijpen op ouwe rotten. Het is niet de eerste en vast ook niet de laatste emo-plaat waarbij ik geregeld aan The Police moet denken. Debuut Tell All Your Friends was goed voor goud in de USA, en ik denk dat als iedereen het aan zijn vriendjes verteld heeft, Where You Want To Be daar met gemak overheen gaat. En terecht.

File: Taking Back Sunday – Where You Want To Be
File Under: Em-oh no… yes!
File Audio: [Bonus Mosh pt. II]
File Video: [A Decade Under The Influence]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top