VA – Suiteside presents: Playing the indie game

Je hebt mensen die zo maf zijn om actieve vakanties te houden. Ik ben zo’n iemand. Dit jaar was het een fietsvakantie in Noorwegen. Eén van mijn reisgenoten gaf mij een stuk te lezen in over het verschil tussen wielrenners en fietsers. Wielrenners gaat het om hoogtes, afstanden en tijden. De fietser gaat het om het ondergaan van de omgeving. Ik ben dus duidelijk een fietser. Het is heerlijk om de verschillende landschappen geleidelijk over te laten gaan, en leuke ontmoetingen te hebben met de plaatselijke bevolking op een relaxte manier. Toch moet er wel wat gedaan worden, het gaat niet vanzelf. En dat kon je met de bergen in Noorwegen zeker zeggen. Voor me ligt de verzamelaar van het Italiaanse label Suiteside, met als titel Playing the indie game. En hiermee zijn best veel overeenkomsten te trekken met het voorafgaande verhaal. Het landschap is de zogenaamde onafhankelijk muziek, oftewel lo-fi. De 11 speeltjes van 11 bands komen rustig voorbij, aaneengesloten door een aantal doorlopende samples. Echt cadeau krijg je nergens iets, enige moeite mag er best gedaan worden. Het is album met een vette knipoog, en erg te genieten. Er staan twee Nederlandse bands op: Blimey! en John Wayne Shot Me. Bovendien staat er de song “Dog Cat Game” van King of Woolworths op, een nummer dat je mijn inziens nooit meer vergeet na het te horen. Net zoals ik mijn geweldige fietsvakantie in Noorwegen nooit meer zal vergeten.

File: Suiteside presents: Playing the indie game
File Under: Een muzikale tocht voor de lo-fi fietser
File Audio: [King of Woolworths – Dog Cat Game][Lo-fi sucks! – Cookie Jar]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top