VA – That Dam! Magazine #6 (Burning down the industry)

Voor het eerst in de geschiedenis van File Under wordt er aandacht aan een tijdschrift besteed. Dit heeft natuurlijk een reden, maar daar kom ik zo wel op. Het tijdschrift is afkomstig uit onze hoofdstad, en is getiteld That Dam! Magazine. Ze zijn inmiddels alweer toe aan de zesde editie, en deze heeft als titel meegekregen: Burning down the industry. Deze titel is ontleend aan één van de artikelen, namelijk een artikel van Sebastian Cupido, solo muzikant en opperhoofd van de band Min. Hij vat zijn mening samen als: “Laat de industrie maar branden.” Hiermee is inderdaad de inhoud van meerdere artikelen door meerdere schrijvers goed samengevat. De traditionele muziekindustrie krijgt er behoorlijk van langs. Naast artikelen is er ook nog ruimte voor tekeningen, foto’s, gedichten en zowaar een test waarin de lezer kan bepalen in welke categorie hij behoort. Waar het echter hier om gaat – de reden waar ik op terug zou komen – is dat er een cd bij het magazine zit. Voor slechts 4 Euro krijg je naaste het tijdschrift een cd met 13 nummers van Nederlandse alternatieve bands die sappelen om een bestaan te hebben. Een bedrag waar het niet voor loont om te gaan downloaden. De bands die een bijdrage leveren zijn o.a. Avec Aisaince, Zomotta, Van Katoen, Solbakken, Gone Bald, Sennen en Noor. Ze maken duidelijk dat er in ons kikkerlandje toch echt heel veel moois te ontdekken is. Voor 24 Euro kun je trouwens, via hun website, een abonnement nemen. Je krijgt dan bij de volgende issue een exclusieve cd van Sykosonics. Aanrader dus.

File: That Dam! Magazine #6 – Burning down the industry
File Under: Een damn goed initiatief
File Audio:[Avec Aisance][Gone Bald][Sennen]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven