The Zutons – Who killed the Zutons?

TV kijken doe ik weinig, maar een Engelse thriller mag ik graag verorberen. Een avond op de bank met Dalziel and Pascoe, Inspector Morse, Midsomer Murders of hoe de series ook mogen heten, een zak chips en een wit biertje, ik heb de avond van mijn leven. Als je dan een cd in handen krijgt van de Liverpoolse band The Zutons met de titel Who killed The Zutons dan gaat mijn speurdersneus al snuffelen. Eerst is het echter tijd om goed te kijken, details mogen mij niet ontgaan. Prachtig artwork dat er uitziet als een spannend stripverhaal, hetgeen al iets prijsgeeft over de muzikale inhoud. De afgedrukte koortsige teksten doen de adrenaline door mijn lichaam stromen. Vervolgens is het tijd voor het detailonderzoek door de cd in mijn speler te doen. Muzikaal komt er opwindend en spannend samensmelting van funk, blues, soul en country uit de speakers. Er zijn vergelijking te maken met stad -en labelgenoten The Coral, maar persoonlijk vind ik dit nog een graadje crimineler. Jemig, je zult tussen de 20 en 23 zijn en dit op je geweten hebben. Zo jong, nog geen strafblad en dan deze weg inslaan. Wat moet er hierna nog van je leven terecht komen? Gelukkig is er jullie eigen File Under-Inspecteur Ewie om dit album even op de juiste plaats neer te zetten. Bedenk goed welke vrienden je in huis haalt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven