Bettie Serveert – Attagirl

Je kent het vast wel: je zet een nieuw plaatje op en blijft hangen bij de eerste track. Gewoon omdat het nummer je gelijk grijpt en je het steeds weer wilt horen. Het overkwam mij weer eens bij “Dreamaniacs”, het openingsnummer van Attagirl de zesde plaat van Bettie Serveert. Het klinkt zot, maar ik heb dat eerste nummer, tevens de eerste single, toch zeker een keer of tien (misschien wel twintig zelfs) geluisterd. Pas daarna kwam ik toe aan de rest van het album. En toen bleek de rest van Attagirl ook nog eens heel erg fijn. Ik was überhaupt verbaasd dat er al zo snel na Log 22 een nieuwe plaat is. Zo hoog is de productie van Carol van Dijk en haar mannen nu ook weer niet namelijk. Verrast was ik ook door hoe fraai de rest van de nummers net als het openingsnummer gearrangeerd zijn. Veel strijkers en toetsenpartijen in de zoals altijd mooie liedjes. De gitaar van Peter Visser knettert niet heel vaak, maar als hij het doet (in bijvoorbeeld “Hands Off”) dan is het ook goed raak. Als ik het voor het kiezen had dan hoorde ik hem overigens vaker excelleren als in de prachtige ballad “You’ve Changed”. Dat nummer met alleen de stem van Carol en de akoestische gitaar van Visser blijkt na verder luisteren van Attagirl nog mooier dan het openingsnummer waar ik lang tijd bleef hangen.

File: Bettie Serveert – Attagirl
File Under: Bettie is deze keer een opgeruimde Bettie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven