Fights / Agent Blue

Het is Fights en niet The Fights. We zouden ze eens mogen plaatsen in het rijtje The-bands. De verleiding dat lidwoordje alsnog te gaan gebruiken is wel groot natuurlijk, maar vooruit dan, voor deze ene keer: Fights dus. En ik vecht met de single Fights . Want ik weet niet waar Fights naartoe wil. Titeltrack “Fights” is behoorlijk ruig en opgefokt. Een meer dan leuk gevecht tussen opwindende zang van Paul Littlewood en de jengellende gitaren van Danny Whitehouse. B-kantje “One Of The Nights” is een stuk ingetogener en toont dan misschien wel aan dat Fights niet voor één gat te vangen is, maar gaat wel vervelen na ettele draaibeurten. Agent Blue geeft je niet eens de kans om te vervelen, want “Something Else” is na 2 minuut 22 al afgelopen. Na een bijna Eddie Van Halen achtig intro gaat het rechtdoor naar huis in de lijn van wat The Offspring en aanverwanten doen. In mijn hoofd beginnen steeds weer strofes van “Skandal im Sperrbezirk” van de Spider Murphy Gang gezongen door Joe Strummer. Voor beiden geldt toch wel dat nog maar moet blijken of het een cd lang ook leuk blijft.

File: Fights – Fights / Agent Blue – Something Else
File Under: Leuk, maar ook een cd lang?
File Video: [Something Blue]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top