The Dallas Explosion – Depression is a fulltime job (EP)

Als je dacht dat alleen in de omgeving van Antwerpen en Gent weirde pop gemaakt werd, heb je het mis. Het virus is ook overgeslagen naar de zuidkant van België, waar één van de up and coming bands The Dallas Explosion is. Dat het mogelijk was wist ik niet, maar ergens tussen de orgelgestuurde rock ‘n’ roll gekte van ons eigen Green Hornet en de losgeslagen idioterie van Mauro Pawlowski’s wijlen Evil Superstars regeert dit trio uit Wallonië. Opgefokte funk en rock-songs met lekker bekkende refreinen, gebracht met een noodzaak die je mist bij een iets te veel gehypte Antwerpse kloon als Mintzkov Luna. Vijf tracks telt hun Depression is a Fulltime Job EP: “She’s A Heater” in radio-edit en uitgebreide versie – waarom twee varianten is mij volslagen onduidelijk; de titeltrack “Depression is a Fulltime Job”, “Breakdown and Cry” en “All in my head”. De titeltrack en “She’s A Heater” zijn meteen hun prijsnummers, de andere twee niet minder goed, maar wel minder catchy. Het is vooral hun sound die de band definieert. Aan de overkant van de oceaan heet het ongetwijfeld een monstersound en dat lijkt me een correcte omschrijving, al zou adrenaline-geluid ook kunnen kloppen

File: The Dallas Explosion – Depression is a fulltime job (EP)
File Under: Monstersound
File Audio: [She’s a heater (radio edit)]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top